Erbjuder oberoende skuldrådgivning i Norden

Pangea Debt Advisory är en integrerad del av Pangea Property Partners.

Vårt team är en helt oberoende skuldrådgivare utan egen balansräkning, förutom att vara produktneutral. Målgruppen är både nya och befintliga kunder inom fastighetssektorn men också nya kunder inom andra sektorer.

Vårt mål är att säkerställa bästa möjliga förutsättningar för våra kunder att stödja företagets aktiehistoria. Fokus kommer att ligga på att underlätta, ge råd och strukturera skuldtransaktioner, inklusive en kapitalanskaffningsstrategi för skuld, där alla relevanta parametrar kommer att tas upp. Det övergripande målet är att optimera förhållandet mellan skuld och eget kapital för att säkerställa att kunden har den strategiska och operativa flexibilitet som krävs för att genomföra sin strategiska plan.

Debt Advisory-teamet har sitt säte i Oslo och Stockholm.

Terje A. Pettersen är Managing Director och Partner på Pangea Debt Advisory. Han har en stark historia från Debt Capital Markets och Debt Advisory i Norden där han arbetat mer än två decennier. Tillsammans med John Stene, Director och Partner, har de nästan 40 års erfarenhet.

Pangea Debt Advisory grundades 2021 med verksamhet i Oslo.

Kontakta gärna teamet nedan.

Team

Terje A. Pettersen Managing Director & Partner
Pangea Debt Advisory AS
Terje A. Pettersen har mer än 25 års erfarenhet från Debt Capital Markets i Norden och är en av grundarna till Pangea Debt Advisory i augusti 2021. Han har arbetat på SEB de senaste tio åren och varit en del av ledningsgruppen i både SEB Norge och Investment Banking-enheten. Pettersen har också varit Head of Debt Capital & Partner på ABG Sundal Collier i fyra år och haft flera ledande befattningar under en 12-årsperiod på DNB, deriblant Head of Commercial Real Estate. Han har en civilekonomutbdildning med ekonomi, med en magisterexamen i ekonomi och en Executive MBA i finans, båda från Norges Handelshøyskole (NHH). Relevant branscherfarenhet: +25 år.
Viggo Bekker Ståhl Viggo Bekker Ståhl
Pangea Debt Advisory AB
Viggo Bekker Ståhl har nära 15 års erfarenhet av såväl fastighetsfinansiering som bank & finansjuridik, och leder Pangea Debt Advisory i Sverige från vårt Stockholmskontor. Bekker Ståhl kommer närmaste från positionen som Head of Nordics – Debt & Structured Finance på CBRE. Han har jobbat 6 år på Aareal Bank, både i Stockholm och på huvudkontoret i Wiesbaden, där han senast var ansvarig för att originera och strukturera fastighetstransaktioner i Norden. Bekker Ståhl har också tillhandahållit juridisk rådgivning under 8 år hos de nordiska advokatbyråerna Hannes Snellman och Vinge i både Sverige och Finland. Han har en Juristexamen från Stockholms universitet. Relevant branscherfarenhet +14 år.
John Stene Director & Partner
Pangea Debt Advisory AS
John Stene har lång erfarenhet inom Debt Capital Markets i Norden och är en av grundarna av Pangea Debt Advisory i augusti 2021. Han har tidigare varit Vice President, Corporate & Institutional Advisory på Swedbank där han har varit verksam i mer än 11 år. Stene har arbetat inom Investment Banking under de senaste tio åren och arbetade också ett år på Swedbanks huvudkontor i Stockholm där han bidrog till att bygga om Swedbanks DCM High Yield origination team med särskilt fokus på fastighetstransaktioner. Han har en MBA i International Business och en MSc i finans från University of Denver. Relevant branscherfarenhet: +12 år.
Ola Aukan Velund Associate
Pangea Debt Advisory AS
Ola Velund började på Pangea Debt Advisory i december 2021. Han har tidigare erfarenhet från Barrick Gold Corporation som Analytiker och som Associate på SEBs fastighetsteam inom corporate banking. Ola har en master i finans från Grenoble Ecole de Management. Relevant branscherfarenhet: +4 år